Zaregistrujte se pro odběr novinek z našeho webu a budete dostávat pravidelné informace do e-mailu o novinkách a výhodných ponukách
- Úvod
- V kuchyni - značkové produkty
- Nůž na chléb PROFESSIONAL "S", ZWILLING
Nůž na chléb PROFESSIONAL "S", ZWILLING
- Akce
- Doprava ZDARMA

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- Nůž na chléb PROFESSIONAL "S", ZWILLINGprodukt je skladem1 699,00 Kč1 404,13 Kč bez DPH
Nůž na chléb PROFESSIONAL "S" je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří krájí bez námahy tvrdý chléb a jiné pečivo. Díky svým průbojným dlouhým hrotům vytváří úhledné plátky.
Série PROFESSIONAL "S"
- Klasika mezi kvalitními noži
- Ergonomická rukojeť ze syntetiky v tradičním designu se třemi nýty
- Záštita Standard
- Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
- Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
- FRIODUR® čepel, kalená mrazem
- SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
- Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- Ruční broušení
- Kontrola ostří laserem
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele
- Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
Nože série PROFESSIONAL "S" jsou celosvětově proslulé pro své důkladné dílenské zpracování, optimální rozložení váhy a bezpečné použití. Jedná se o klasické nože v designu se třemi nýty, které se díky použití speciální oceli a preciznímu ručnímu broušení pyšní vysokou a dlouhotrvající ostrostí. Profesionální kuchaři na celém světe jim důvěřují, vyzkoušejte je i vy! Po prvním použití již nebudete chtít měnit.
Použité technologie a materiály
Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počátečný řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.
Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.
Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.
Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.
Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.
Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.
Údržba nožů ZWILLING
Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.
Broušení nožů ZWILLING
Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. A vzhledem k tomu, že broušení nožů s vroubkovaným ostřím je specifické, doporučujeme broušení u odborníků. Nabízíme tedy originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu.
u, která se vyrábí podle speciálních požadavků výhradně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného výrobního složení je fakt, že z ní bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.
Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšené speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®. Tímto procesem se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 ° C a zakalení zmrazuje na -70 ° C, a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 ° C. Výsledná molekulová struktura významně zvyšuje houževnatost, tvrdost a odolnost nože proti korozi.
Čepel nože je kovaná z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®. Tímto způsobem kované čepele mají hustší a více homogenní strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.
Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože zajišťují výjimečnou řezací schopnost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost a díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí snadno potravinami.
Záštita Standard je integrovaná jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zajišťuje správné rozložení váhy, přesné ovládání nože a chrání prsty před sklouznutím na ostří.
Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu a potravinovým kyselinám. Je možné ji mýt v myčce nádobí. Madlo je ke stopce přichycené třemi nýty. Dokonalé lícování jednotlivých částí brání ulpívání usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.